Välkommen till Roslagstext förlag

Här hittar du det mesta om Kim M. Kimselius och hennes böcker.


lördag 15 januari 2011

Fint omdöme om Faraos förbannelse

.
Trots att Faraos förbannelse kom ut för många år sedan är boken fortfarande otroligt populär hos läsare i alla åldrar.

Här är det Helena på bloggen Livet på Citronodlingen som har recenserat Faraos förbannelse. Så här säger Helena om boken:

Faraos förbannelse av Kim M Kimselius är egentligen en barn- och undomsbok, men jag är lite barnslig av mig och gillar såna böcker också, särskilt såna här som på ett riktigt sätt berättar om en historisk händelse eller epok. Jag vet att Kim lägger ner mycket tid och energi på att lära sig så mycket som möjligt om det hon skriver om och det lyser igenom i berättelsen. Alla historiska händelser och företeelser är riktiga, det blir lite som en historiebok fast i ett mycket roligare format. I slutet av boken finns dessutom en faktadel, som jag kan rekommendera att man kikar i innan man läser boken.

Boken blir spännande redan på dom första sidorna och det blir lätt att man "ska bara" läsa ett kapitel till... och ett till... för att man vill veta hur Theo och Ramona ska lösa dom knipor som dom hamnar i.

Kan varmt rekommendera den här boken till er som har barnasinnet i behåll, till er som på ett lättsamt sätt vill lära sig lite mer om Egypten och till er som har vetgiriga barn.


Vill du läsa smakprov ur boken kan du göra det här.

.

Inga kommentarer: