Välkommen till Roslagstext förlag

Här hittar du det mesta om Kim M. Kimselius och hennes böcker.


lördag 13 mars 2010

Smakprov Jag är ingen häxa


"Förflyttningar i tiden, histo
riska händelser och en hel del magi ingår i Kimselius bokidé. En idé som hon utan tvivel haft framgång med... De jag pratat med älskar Kimselius böcker, läser allt och vill ha mer. Utan tvivel det viktigaste för en författare!"

"Tempot är högt och h
ändelseförloppet är spännande på ett klart lockande sätt."

Klicka på bilden eller den här texten för att komma till Smakprov där du kan läsa och bläddra i boken.


"Nej, inte nu igen!" ropar Ramona förskräckt.
Theo vet precis vad som har fått henne att skrika: En ny tidsresa! Vart är de på väg?
I nästa stund står de framför ett brinnande bål med en flicka bunden högst upp. Utan att tveka reser de en stege mot bålet. Ramona kilar upp och tar loss flickan. Människorna runtom står som förstenade och ser vad som händer. Men när Theo, Ramona och flickan springer därifrån börjar den vilda häxjakten. Snart står de själva anklagade för att vara häxor. Därmed väntar samma öde dem, som flickan de tidigare räddat.

"Jag är ingen häxa" tar dig med till 1600-talets otäcka häxförföljelser. Synska människor och läkekunniga möter du i boken, men också helt vanliga människor som oskyldigt blir dömda till döden. En mycket spännande bok där du lär dig mycket om Sveriges historia.

(Om du tycker om "Jag är ingen häxa" (Klart du gör! Du kommer inte att kunna lägga ifrån dig boken!) och de personer du möter där, kan vi rekommendera dig att läsa "Snapphanar!" och "Snapphaneresan" där du återigen träffar på dessa personer.)


Inga kommentarer: