Välkommen till Roslagstext förlag

Här hittar du det mesta om Kim M. Kimselius och hennes böcker.


torsdag 25 februari 2010

Smakprov Giljotinen


"Vidunderligt bra! En
författare som har mycket att ge dagens läsare."

"Spänningen stiger ju längre in i boken man kommer, det är knappt jag vill läsa vidare med risk att boken snart är slut!"

Klicka på bilden eller den här t
exten för att komma till Smakprov där du kan läsa och bläddra i boken.

År 1793, franska folket gör uppror och avrättar sin kung med giljotinen. Ödet för giljotinen i Theo och Ramonas väg, vilket medför hemska konsekvenser. "Jag ska bara känna", viskade Ramona och vidrörde handtaget på giljotinen. Theo skrek till. Han grep tag i Ramona, vilket fick henne att rycka till och frigöra spaken. Giljotinbladet föll med ett svischande, ödesmättat ljud. Med en duns föll huvudet i korgen. Ramona stupade till marken.

Boken Giljotinen tar dig med på en trollbindande historisk resa till 1700-talets Paris. Där får du möta Marie-Antoinette, kronprins Louis-Charles och många andra historiska personer i en otroligt spännande berättelse.

Detta är en riktig nagelbitarbok som får håret att resa sig på dig. När du läst boken kommer du sannolikt att vilja resa till Paris för att se allt det otroliga som Kimselius beskriver i boken. En bok du bara måste läsa!

(Detta är en av Kim M. Kimselius personliga favoritböcker. Här har hon lämnat ut sina egna känslor eftersom hon skrev av sig sorgen av den chockartade upplevelsen när hennes syster dog.)


Inga kommentarer: