Välkommen till Roslagstext förlag

Här hittar du det mesta om Kim M. Kimselius och hennes böcker.


torsdag 25 februari 2010

Smakprov Giljotinen


"Vidunderligt bra! En
författare som har mycket att ge dagens läsare."

"Spänningen stiger ju längre in i boken man kommer, det är knappt jag vill läsa vidare med risk att boken snart är slut!"

Klicka på bilden eller den här t
exten för att komma till Smakprov där du kan läsa och bläddra i boken.

År 1793, franska folket gör uppror och avrättar sin kung med giljotinen. Ödet för giljotinen i Theo och Ramonas väg, vilket medför hemska konsekvenser. "Jag ska bara känna", viskade Ramona och vidrörde handtaget på giljotinen. Theo skrek till. Han grep tag i Ramona, vilket fick henne att rycka till och frigöra spaken. Giljotinbladet föll med ett svischande, ödesmättat ljud. Med en duns föll huvudet i korgen. Ramona stupade till marken.

Boken Giljotinen tar dig med på en trollbindande historisk resa till 1700-talets Paris. Där får du möta Marie-Antoinette, kronprins Louis-Charles och många andra historiska personer i en otroligt spännande berättelse.

Detta är en riktig nagelbitarbok som får håret att resa sig på dig. När du läst boken kommer du sannolikt att vilja resa till Paris för att se allt det otroliga som Kimselius beskriver i boken. En bok du bara måste läsa!

(Detta är en av Kim M. Kimselius personliga favoritböcker. Här har hon lämnat ut sina egna känslor eftersom hon skrev av sig sorgen av den chockartade upplevelsen när hennes syster dog.)


onsdag 24 februari 2010

Smakprov Snapphanar


"Kimselius ger
en levande skildring av snapphanarna i de skånska skogarna. Hon gestaltar på ett bra sätt hur vanliga bönder drabbas av kriget och visar genom sin nyanserade skildring att historia skrivs av segrarna."

"Snapphanebok ingen bör gå miste om."


Klicka på bilden eller den här texten för att komma till Smakprov, där du kan läsa och bläddra i boken.

I en gammal kista hittar Ramona ett dokument som för henne på en virvlande färd genom tiden. Hon hamnar hos Snapphanarna, frihetskämparna i kriget mellan Sverige och Danmark år 1676. Vid en olycka förlorar Ramona minnet och minns inte vem hon är. Theo lyckas följa efter Ramona i tiden, men hamnar på motståndarsidan. Plötsligt möts de tidigare vännerna i en strid på liv och död.

Denna bok är otroligt populär, både bland unga och gamla.

Missa inte den andra snapphaneboken i Kimselius historiska äventyrsserie: Snapphaneresan.


måndag 22 februari 2010

Videofilm Kimberlie - Ett nytt liv

Nu kan du se och lyssna på när Kim M. Kimselius läser ur sin bok "Kimberlie - Ett nytt liv". Denna text som Kim läser har inte visats tidigare.

KLICKA HÄR FÖR ATT SE FILMEN >>

Boken släpps i butikerna 1 mars 2010.

fredag 19 februari 2010

Nu har "Kimberlie - Ett nytt liv" av Kim M. Kimselius kommit från tryckeriet.

Detta är 2:a boken i serien om Kimberlie och Andy. Böckerna utspelar sig på Nya Zeeland. Av de fantastiska miljöskildringarna i böckerna lär du känna Nya Zeelands underbara natur och får en känsla av att ha besökt landet när du läst Kimberlie-serien.

För mer information om "Kimberlie - Ett nytt liv" klicka här.

Vill du veta vad Kim M. Kimselius tycker om att få hålla den nya boken i sin hand kan du klicka på bilden.

Har du missat första boken i Kimberlie-serien? Boken heter Kimberlie - Äventyr på Nya Zeeland.

Om du vill ha en riktigt spännande bok som håller dig trollbunden och får dig att må bra, då ska du börja läsa Kimberlie-serien!

Kimberlie - Ett nytt liv finns för leverans och släpps i butikerna 1 mars 2010.
Kimberlie - Äventyr på Nya Zeeland finns på lager.

onsdag 17 februari 2010

Vikingaträl

"Författaren varvar historiska fakta med fantasifull fiktion och skapar en fascinerande brokig och spänningsladdad vävnad, som läsaren inte kan ta ögonen ifrån förrän de sista trådarna vävts samman."

Klicka på bilden eller den här texten för att komma till Smakprov för att läsa och bläddra i boken.

Detta är boken som fick Lennart Sane Agency att kontakta Kim med orden: "Vi tar inga nya författare, men vi har läst din bok Vikingaträl och vi är så mäkta imponerade att vi vill ha världsrättigheterna på alla dina böcker och lansera dig över hela världen."

Kimselius böcker har nu kommit ut i många länder. Se www.kimselius.se för mer information.

Boken utspelar sig på 900-talets vikingatid i Danmark när Harald Hårfager är kung och Jellingestenen, Danmarks dopattest, blir till.

Bered dig på en bok som tar dig med till svunnen tid i ett rafflande äventyr som du inte kan slita dig ifrån i första taget.



onsdag 10 februari 2010

Smakprov Riddarsvärdet

"Med sin skickliga berättarteknik skildrar Kim livet på riddartiden, samtidigt som hon för berättelsen vidare på ett spännande sätt som fångar läsaren från början till slut!"

Klicka på bilden, eller den här texten, för att komma till Smakprov.

En otroligt spännande bok om riddartiden i Normandie. Berättelsen tar dig med till Mont-St-Michel och Château de Pirou på 1300-talet.

Många har legat sömnlösa på grund av boken, eftersom de inte har kunnat sluta läsa förrän boken var slut.

En bok du garanterat kommer att sträckläsa och som får dig att längta efter att besöka platserna som beskrivs i berättelsen.

torsdag 4 februari 2010

Smakprov Snapphaneresan


Tycker du om Svensk historia är detta boken för dig. Här lär du dig mycket om Snapphanarna. En bok du inte lägger ifrån dig i första taget:

Klicka på bilden eller den här texten för att komma till Smakprov

Kommentera gärna vad du tyckte om smakprovet.

Smakprov Det glömda kriget 1808-1809


Läs smakprov ur den otroligt spännande boken om kriget då Sverige förlorade halva sitt rike till Ryssland, som döpte landet till Finland.

Klicka på bilden eller den här texten för att komma till Smakprov.

Kommentera gärna vad du tyckte om smakprovet.

Smakprov Kinesiska Draken


På Smakprov kan du läsa ett kapitel ur boken Kinesiska Draken, som är en av mina favoritböcker.

Klicka på bilden eller denna text för att komma till Smakprov.

Kommentera gärna vad du tyckte om smakprovet.