Välkommen till Roslagstext förlag

Här hittar du det mesta om Kim M. Kimselius och hennes böcker.


söndag 24 september 2017

Bokmässan nästa

.
Det senaste året har varit mer än hektiskt, därför har det inte blivit några blogginlägg på ett tag. Men nu är det dags. Årets nya böcker ska presenteras inför Bokmässan i Göteborg nästa vecka.

Morden på Färgargården
Första bok ut är Morden på Färgargården. En novellsamling som Kim har gjort tillsammans med sina skrivkursdeltagare.
Den här boken är unik. Här finns samlade noveller av de skrivkursdeltagare som bott på Färgargården. Gården som byggdes på 1700-talet, där det bakom varje buske, och under varje sten, finns bevis på en otrolig historia. Det gamla huset har varit tyst vittne till alla händelser. Bara skarpa ögon, flexibla hjärnor och flitiga pennor hos dessa utvalda skribenter, lyckades gräva fram berättelserna. Varje händelse i sig en juvel. Nu är de litterära dyrbarheterna samlade i skattkistan med namnet Morden på Färgargården.

Sexton författare har inspirerats av atmosfären i det gamla huset och berättelserna har vuxit fram. Genom novellerna får du ta del av det förflutna och se vad som händer när varken fantasi eller ord sätter några gränser. Vad är det för hemligheter som döljs på Färgargården? Läs, njut och försvinn bort i gränslandet mellan fantasi och verklighet.

10 tips för att leva på din kreativitet
Därefter är det dags för 10 tips för att leva på din kreativitet som Kim M. Kimselius skrivit tillsammans med Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson. Detta är andra boken i serien Tre Hattar = handböcker om skrivandet.
Drömmer du om att förvandla din kreativa hobby till ditt yrke? Eller undrar du om det överhuvudtaget går, trots vad folk i din omgivning säger?

I den här boken får du handfasta råd av tre proffs, med sammanlagt 37 års erfarenhet av bokbranschen. Författaren Kim M. Kimselius, lektören Lennart Guldbrandsson och bokutgivningscoachen Kristina Svensson avslöjar de hemliga knepen för att kunna arbeta med det de älskar att göra. Hur får man en stadig inkomst? Vad är den viktigaste förutsättningen för att bli riktigt produktiv?

Är du redo att förverkliga din dröm?

Mysteriet med Guldgubbarna
Årets tredje nya bok är Mysteriet med Guldgubbarna, som Kim har skrivit i samarbete med Ronneby Kommun.
Berättelsen tar dig med på en resa genom Blekinge och levandegör de historiska platserna, samt byn Vång under järnåldern. Här får du ta del av vardagen och det händelserika liv folk levde på den tiden. Hit färdas Theo och Ramona genom tiden, efter en oväntad gåva i form av en guldgubbe, som för dem till platsen där den blivit tillverkad. Guldgubben har många överraskningar i beredskap åt de båda vännerna. Det är en kraftfull figur. När omgivningen inser det vill många ha dyrgripen. Mordplaner vävs. Till slut knyts trådarna samman och döden hänger som en skugga över Theo och Ramona. Då händer det som inte får hända...

Äventyr i Uddevalla
Äventyr i Uddevalla är fjärde nya boken för i år. Den har Kim M. Kimselius gjort i samarbete med Destination Uddevalla.
Det var något speciellt med den gamla, knotiga vandringsstaven. Ramona kunde inte slita blicken från den. När hon böjde sig fram för att studera den närmare såg hon att den var full med siffror och tecken. Hon sträckte ut handen mot staven. Då hände något förunderligt, den översta raden började glöda med eldskrift. Lågor dansade mot henne och växte. Hon grep hårdare tag om Theos hand, sedan fattade hon tag om staven, rakt över eldskriften. Ett eldklot omslöt dem i nästa ögonblick. I samma stund hörde hon en man ropa: "STOPP! Den är min!" Sedan försvann rösten och omgivningen, en ny tidsresa hade börjat.

Följ med på ett äventyr genom Uddevallas historia!

Författare Från dröm till verklighet
Sist, men inte minst, är den femte boken Författare Från dröm till verklighet. Den ges ut med anledning av att Kim firar 20 år som författare i år, 2017.
Som åttaåring drömde Kim M. Kimselius om att bli författare. Många år senare blev drömmen verklighet. 1997 debuterade hon med boken Tillbaka till Pompeji och fick smeknamnet Blekinges Astrid Lindgren. 2017 firar Kim tjugo år som etablerad författare, med 45 utgivna böcker. Nu ger hon ut en bok om allt som hänt sedan debuten. Nåja, nästan allt, annars skulle det bli en alldeles för tjock bok. Författare från dröm till verklighet är även tänkt som inspirationsbok för den som drömmer om att bli författare.
Här får du följa den slingriga väg Kims författarskap har tagit under två decennier. Från en bejublad debut med 11.000 exemplar sålda första veckan, till en ikon bland egenutgivare. Drömmer du också om att bli författare? Då kommer du att bli inspirerad av Kims resa, från dröm till verklighet.

Författare Från dröm till verklighet kommer vi att ge ut i endast 200 exemplar med mjuka pärmar. Den säljs på Bokmässan i Göteborg för endast 50 kronor. Kim ville gärna att läsarna skulle vara med och fira hennes jubileum. Det här är hennes sätt att göra läsarna delaktiga i firandet. Vill du ha ett exemplar av boken bör du ta dig till Bokmässan nästa vecka. Du hittar Kim, samt alla hennes böcker, i monter B09:20. Välkommen!


Blev du nyfiken på böckerna? Fråga efter dem på biblioteket eller hos din bokhandlare, annars finns dem på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus och CDON.COM.

www.kimselius.se hittar du alla Kims signeringar och föreläsningar. Sidan uppdateras ständigt, så ta för vana att gå in ofta för att inte missa en signering nära dig.



Kika in på Kim M Kimselius hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om Kim och hennes böcker.

Här kan du köpa Kim M Kimselius böcker.



Inga kommentarer: